Analiste Justine Henin windt er geen doekjes om na nederlaag Serena Williams: “Het vrouwentennis heeft een nieuwe bazin”

Geen Serena Williams in de finale van de Australian Open. De Amerikaanse verloor in twee sets van Naomi Osaka en kan een 24ste grandslamzege (alweer) op haar buik schrijven. Justine Henin zag een wissel van de macht in Melbourne.

LEES OOK. Het nieuwe geheim van Naomi Osaka en de tranen van Serena Williams na nederlaag op Australian Open: “Ik ben er klaar mee”

Onze landgenote was te gast in de Eurosport Cube en mocht haar zegje doen over de indrukwekkende overwinning van de Japanse nummer drie van de wereld.

“Serena had er bij de start van de wedstrijd duidelijk veel vertrouwen in”, aldus Henin. “Naomi maakte veel fouten, maar ze maakte nu het verschil door haar ervaring. Ze heeft de capaciteit om te blijven vechten en ging vervolgens opnieuw beter serveren. Waar ik het meeste van onder de indruk ben van haar: ze moet zich nooit echt forceren. Toen ze in de match kwam, kreeg ze de rallies onder controle. Ze is zo krachtig en begon beter en beter te serveren.”

Analiste Justine Henin windt er geen doekjes om na nederlaag Serena Williams: “Het vrouwentennis heeft een nieuwe bazin”
Foto: AFP

“Naomi speelt intussen als een echte kampioen”, ging de Belgische ex-nummer één bij de vrouwen verder. “Ik ben ervan overtuigd dat ze nog meer grandslamtoernooien gaat winnen. Ze is ook heel charismatisch en heeft niet echt zwakheden in haar spel. Oké, haar percentage eerste opslagen kan nog beter maar ik ben enorm onder de indruk. Het is voor mij duidelijk dat het vrouwentennis een nieuwe bazin heeft. Naomi heeft het talent en heeft haar niveau nog hoger getild na haar tweede eindzege op de US Open, vorig jaar.”

Osaka is op koers om voor de tweede keer de Australian Open te winnen. In 2019 mocht ze de trofee al eens in de lucht steken in Melbourne. De US Open won de Japanse in 2018 en 2020. Ook naast het tenniscourt is Osaka een vedette. In 2020 verdiende ze namelijk 34,3 miljoen euro. Geen enkele vrouwelijke atlete deed ooit beter.

LEES OOK. Ze is de best verdienende atlete ooit, maar Naomi Osaka kende ook diepe dalen: “Ik heb veel spijt als ik ga slapen”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN