Viroloog Marc Van Ranst haalt hard uit naar Siegfried Bracke (N-VA): “Ik ben uw tendentieuze zever spuugzat, kerel”

Viroloog Marc Van Ranst en voormalig Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) zijn niet de beste vrienden. Dat is nog maar eens (pijnlijk) duidelijk geworden na een forse woordenwisseling op Twitter. “Ik ben uw tendentieuze zever spuugzat, kerel.”

Siegfried Bracke kroop woensdagavond na de uitzending van Iedereen beroemd, waarin een bewoner van een woon-zorgcentrum sprak over eenzaamheid, nog eens in zijn Twitterpen. “De mooiste zin van vandaag gehoord in Iedereen beroemd”, aldus Bracke. “Man van 91. Ik heb een vriendin, Yolande, maar ik heb ze spijtig genoeg al een jaar niet gezien. Ze woont in een ander woon-zorgcentrum. De #Groot#Viroloog moet onder de grond kruipen van schaamte.”

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met de term “Grootviroloog” in zijn tweets verwijst Bracke al langer naar viroloog Marc Van Ranst. Steevast op een negatieve manier.

De tweet lokte veel reacties uit. Ook van Marc Van Ranst zelf. “Meneer Bracke”, zo schreef de viroloog. “Leg eens haarfijn uit waarom ik onder de grond van schaamte zou moeten kruipen omwille van bezoekrestricties in de woon-zorgcentra (waar ik niets mee te maken heb). Ik ben uw tendentieuze zever waarmee u al maandenlang mensen poogt tegen mij op te zetten spuugzat, kerel.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(mtm)

LEES OOK

Nu in het nieuws