Huiszoeking bij nieuwe P&V-dochter Private Insurer en bij Merit Capital

Bron © BELGA

Foto: Ivan Put

Het Brusselse gerecht heeft donderdagochtend een huiszoeking verricht bij de Brusselse levensverzekeraar Private Insurer, die vorig jaar in handen kwam van P&V. Dat schrijft De Tijd vrijdag.

Private Insurer, goed voor een balanstotaal van 873 miljoen euro, is gespecialiseerd in tak23-levens­verzekeringen. Dat zijn beleggingsproducten in een verzekeringsjasje die fiscale voordelen bieden en vaak ingezet worden om vermogen over te laten aan de erfgenamen.

In de sector klinkt het dat na de overname door P&V onregelmatigheden werden vastgesteld in het beheer van bepaalde verzekerings­contracten van klanten. In sommige verzekeringsportefeuilles zouden tal van exotische of risicovolle beleggingen zijn gestopt die slecht afliepen. Sommige zaken zouden al jaren ­teruggaan.

Didier Muréna, directeur van ­Private Insurer, bevestigt de huiszoeking. Hij benadrukt dat het bedrijf de gevraagde documenten heeft bezorgd en volledig wil meewerken aan het onderzoek.

Het parket wil op dit moment niet communiceren over de zaak.

Ook Merit Capital

Ook elders in de financiële sector kwamen donderdag speurders over de vloer, onder meer de hele voormiddag bij het Antwerpse beurshuis Merit Capital. Het Brusselse parket wou niet bevestigen wat de link is tussen de huiszoekingen.

“Er werden documenten opgevraagd over een oude private plaatsing waar we in 2007 aan hebben meegewerkt. We hebben onze volledige medewerking verstrekt en er werd ons niets ten laste gelegd”, klinkt het bij Merit Capital.

De zaak staat los van ­recente gebeurtenissen bij Merit ­Capital, waarbij niet-toegelaten transacties van honderden miljoenen euro’s op basis van een vervalst document werden vastgesteld.

AANGERADEN