Brazilië overschrijdt als derde land ter wereld drempel van 10 miljoen besmettingen

Bron © BELGA

Foto: AP

Brazilië heeft als derde land ter wereld meer dan tien miljoen besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat blijkt uit gegevens die het ministerie van Volksgezondheid van het land donderdag heeft vrijgegeven.

Behalve Brazilië hebben alleen de Verenigde Staten en India de kaap van de tien miljoen overschreden. Woensdag heeft het land 51.879 nieuwe besmettingen vastgesteld, wat het totaal voor het land sinds het begin van de pandemie op 10.030.626 gevallen brengt. De dodentol steeg in 24 uur met 1.367 tot 243.457.

Brazilië is met zijn 210 miljoen inwoners het grootste land van Latijns-Amerika. De vaccinatiecampagne begon er in januari. Door een gebrek aan vaccins zijn grote steden als Rio de Janeiro en Salvador gestopt met prikjes uitdelen.

Het ministerie van Volksgezondheid is verantwoordelijk voor de verdeling van de vaccins en heeft tot nu toe ongeveer twaalf miljoen dosissen van AstraZeneca en Sinovac ontvangen.

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro kreeg al veel kritiek omdat hij het virus minimaliseerde en recent het belang van de vaccinatie in vraag stelde.

MEER OVER HET CORONAVIRUS