Bart Swings blijft waar hij is na succesvol seizoen: “We zijn ervan overtuigd dat Bart olympisch goud kan winnen in Peking”

 

 ©  Getty Images

Bart Swings schaatst ook komend seizoen voor Team IKO. Dat heeft de Nederlandse ploeg vrijdag gemeld. De 30-jarige Swings komt dus tot en met de Olympische Winterspelen van Peking uit voor het schaatsteam. Recent pakte onze landgenoot nog een bronzen WK-medaille op de massastart.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

LEES OOK. Wat Bart Swings na zijn WK-brons meeneemt naar Peking 2022: “Voor olympisch goud moet het nog sneller”

“Ik heb vorig jaar voor Team IKO gekozen en ben heel erg blij hoe dat heeft uitgepakt”, reageert Swings, die zich vorig jaar tot Europees kampioen op de massastart kroonde en twee keer na elkaar de wereldbeker won. “Wonen in Heerenveen en dagelijks trainen met mannen als Jan Blokhuijsen heeft mij erg goed gedaan en ik zie uit naar een succesvol olympisch jaar.”

“Wij zijn ontzettend blij met Bart in onze ploeg en de progressie die hij afgelopen seizoen gemaakt heeft”, klinkt het in een mededeling van het team. “6.12 rijden op de 5.000 meter op Thialf, dat kunnen er niet veel. Wij zijn heel tevreden over de samenwerking met Bart, zijn inline coach Jelle Spruit en de Belgische schaatsbond. We zijn ervan overtuigd dat Bart volgend jaar goud kan winnen in Peking.”

Ook de Estse schaatsen Marten Liiv verlengde zijn contract bij de Nederlandse ploeg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws