Remco Evenepoel kruipt voor het eerst weer op fiets voor trainingsritje: “Ik ben al de hele ochtend aan het rondspringen”

Bron © BELGA

Remco Evenepoel is voor het eerst weer zijn fiets opgekropen voor een trainingsritje in de buitenlucht. Dat heeft de 21-jarige renner van Deceuninck-Quick-Step vrijdag in een filmpje op de sociale media gemeld.

“Vandaag kan ik eindelijk weer buiten rijden. Ik deed vanochtend een korte training op rollen maar nu is het tijd om naar buiten te gaan. Ik kijk er geweldig naar uit. Ik ben al de hele ochtend aan het rondspringen, dansen en zingen omdat ik zo opgewonden ben. Het wordt geen lange tocht, van anderhalf uur, maar ik zal van elke seconde genieten. Ik hoop dat alles goed voelt en ik nu elke dag buiten kan gaan trainen.”

Evenepoel moest enkele weken zijn fietstrainingen stopzetten omdat de schaambeenbreuk die hij vorig jaar in augustus opliep bij een zware val in de Ronde van Lombardije nog onvoldoende hersteld bleek. Begin deze maand kreeg hij van de artsen groen licht om de trainingen op de fiets te hervatten.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN