Greg Van Avermaet (2de) voelt vormpeil groeien in Frankrijk: “Conditie is écht aan het komen”

 

 ©  EPA-EFE

Greg Van Avermaet (AG2R-Citroën) werd vrijdag op de Col de Gourdon tweede achter Bauke Mollema. Hij hield er een dubbel gevoel aan over. “Ik had graag gewonnen, maar de late uitval van de sterke Nederlander was er te veel aan.”

Anderzijds leerde de uitslag van de openingsrit van de Ronde van de Maritieme Alpen en de Var dat er in de eerste tien voornamelijk klimmers en punchers te vinden waren, met de goed rijdende West-Vlaming Arjen Livyns op elf. Van Avermaet: “Dat stemt me wel tevreden. Ik had al in Bessèges (twee keer vierde, nvdr.) het gevoel dat ik op de juiste weg was, maar dit bewijst dat de conditie écht aan het komen is. Ik wil me niet te veel focussen op die overwinning (de laatste dateert van september 2019 in de GP van Montréal, nvdr.), maar vandaag was het mogelijk. Ook al omdat ik door de ploeg, met Oli(Naesen, nvdr.) als rechterhand, goed gepositioneerd naar de voet van de lange slotklim werd gebracht na een etappe met toch 3.600 hoogtemeters. Er ontstond een breuk toen Mollema op 600 meter van de streep ging. Ik zat in het wiel van zijn ploegmaat Ciccone, maar de Italiaan kon – of wou – het gat niet dichten. Deed ik het daar wel, dan was ook ik uitgespeeld.”

Doorgedreven training

Met aankomst zaterdag in Fayence en zondag wat cols van eerste categorie wordt het er in deze driedaagse niet makkelijker op voor Van Avermaet om alsnog een overwinning te pakken voor de Omloop Het Nieuwsblad. “Het is natuurlijk niet het deelnemersveld van de Waalse Pijl of Parijs-Nice, maar ik vrees dat de Muur van Fayence met mijn gewicht iets te hoog is gegrepen. Zondag beschouw ik als een laatste doorgedreven training. Die opeenvolging van cols is voor mij net iets te veel klimwerk. Eigenlijk zou ik na een goede en door Covid-19 rustigere winter tevreden moeten zijn, maar ja, ik win nu eenmaal graag. Het is te lang geleden.” (hc)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten