Sterke Laurens Sweeck volgt zichzelf op in Sluitingsprijs Oostmalle en boekt vijfde zege van het seizoen

 ©  BELGA

Laurens Sweeck heeft voor het tweede jaar op rij de Sluitingsprijs in Oostmalle op zijn naam geschreven. Sweeck voelde zich op het zanderige parcours duidelijk in zijn sas en ging halfweg de wedstrijd solo. Quinten Hermans werd na een lange achtervolging tweede, Lars van der Haar vervolledigde het podium.

Maarten Vanhoof

Het was Thijs Aerts die bij zijn terugkeer als eerste het veld indook. Ook broer Toon Aerts was goed weg. Voor Thibau Nys zat de Sluitingsprijs er al snel op. Nadat de 18-jarige Balenaar tegen de vlakte ging, stapte hij al na enkele minuten uit de wedstrijd. Ondertussen had er zich vooraan een kopgroep van drie gevormd: Toon Aerts, Quinten Hermans en David van der Poel.

De renners van Pauwels Sauzen-Bingoal verging het minder goed. Zowel Michael Vanthourenhout als Ryan Kamp waren heel slecht gestart en moesten achtervolgen. De enige die wel bij de les was van het team van Pauwels Sauzen-Bingoal, was Laurens Sweeck. Net nadat Toon Aerts een gaatje had laten vallen op Quinten Hermans, kwam Sweeck aansluiten. Samen met David van der Poel kreeg Sweeck Hermans te pakken. Voor een bleke Toon Aerts ging het vanaf dan te snel.

Zanderige ondergrond

Laurens Sweeck voelde zich op de zanderige ondergrond duidelijk in zijn sas. De Schriekenaar nam in de vierde van negen rondes wat afstand van Hermans en Van der Poel. Binnen de kortste keren had Sweeck tien seconden bij elkaar gereden, terwijl David van der Poel werd teruggeslagen door een val en zou uiteindelijk opgeven.

De strijd om plek de laatste podiumplaats ging daardoor tussen een drietal: Niels Vandeputte, Jens Adams en Lars van der Haar. Zij fietsten wel op ruime afstand van Quinten Hermans, die de achtervolging op Laurens Sweeck nog niet opgaf. Met nog drie ronden te gaan had Hermans wel al een achterstand van een twintigtal seconden.

Uiteindelijk kwam een sterke Sweeck niet meer in de problemen, waardoor hij voor het tweede jaar op rij de beste was in Oostmalle. Quinten Hermans zag zijn lange achtervolgen beloond met een tweede plaats, Lars van der Haar werd derde.

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten