Stan Van Samang meteen op 1 met nieuw album: “Het gaat eindelijk weer om wat ik doe en niet om wat ik gedaan heb”

 

Heel opgelucht, dat is Stan Van Samang. Dat zijn nieuwe plaat Feel the power vanuit het niets op de eerste plaats in de Ultratop 50-albums binnenkomt. Zeker na de bagger van het Eveline-schandaal. “Ik heb met mijn madam een fles champagne opgetoeterd.”

Lotte Debrouwere

“Ik was wel bang dat mensen zouden afhaken, ja”, zegt Stan Van Samang zondagavond, duidelijk opgelucht. “Ik had een bang hart. Er zijn ook mensen afgehaakt, dat weet ik. Dat merk ik nog elke dag. Maar gelukkig zijn er dus nog veel fans die me trouw zijn gebleven. Dat doet in mijn geval extra veel deugd. Dat voelt heel warm aan. Ik had gehoopt ergens in de top tien, maar op de eerste plaats, dat is het hoogste hé.”

Van Samang is dan ook blij dat het eindelijk weer om de muziek draait, na het hele Eveline-schandaal. “Het gaat eindelijk weer om wat ik doe en niet om wat ik gedaan heb. Ik weet wat er is fout gegaan en waarom ik moet boeten, maar ik kan niet blijven door het stof gaan.”

Geluk en verdriet dicht bij elkaar

Dat zijn album op de eerste plaats stond, kreeg hij te horen vlak nadat hij op een begrafenis had gezongen. “Ik zette mijn gsm aan en kreeg heel veel berichten binnen, ook van de platenbaas. Hoe geluk en verdriet zo dicht bij elkaar kunnen liggen. Ik heb met mijn madam een ‘schoon fles’ opgetoeterd. En volgend jaar geef ik een groot feest met heel veel volk”, lacht hij. “Als het weer mag.”

De zanger uit Wijgmaal is met zijn album net iets sterker dan Gabriel Rios, die met zijn latin-album Flore op twee mag starten.

LEES OOK. Stan Van Samang helemaal terug met nieuw album ‘Feel the power’: “Een plaat uitbrengen, dat is ook een beetje je broek laten zakken” ***

LEES OOK