Jumbo-Visma werkt aan plan B maar schrijft Dumoulin nog niet af voor de Tour

 

 ©  AFP

Rijdt Tom Dumoulin (30) alsnog de Tour? Bij Jumbo-Visma gaan ze er niet meteen van uit maar ze schrijven de Nederlander evenmin af voor de Tour. Dat zegt ploegleider Grischa Niermann in een gesprek met Wielerflits. Dumoulin besloot recentelijk zijn carrière al dan niet tijdelijk on hold te zetten.

“We gaan er nu vanuit dat Tom niet meedoet aan de Tour”, aldus Niermann bij de wielerwebsite. “Hij heeft tijd nodig en die tijd krijgt hij. Het traject naar de Tour is al begonnen, maar de specifieke voorbereiding op de Ronde van Frankrijk start voor ons begin mei. Als Tom voor de tijd terugkeert in training en een goed niveau haalt, is hij dermate getalenteerd dat hij via die voorbereiding in topvorm aan het vertrek van de Tour kan staan. Het zou niet fair zijn om hem daarvoor uit te sluiten.”

Maar ze beseffen bij Jumbo-Visma ook dat het kantje boord zal worden, ook voor een getalenteerd renner als Tom Dumoulin. De ex-winnaar van de Giro besloot eind januari om de stekker uit het stopcontact te trekken na een periode vol fysieke en mentale muizenissen. Dumoulin verliet in 2019 Team Sunweb om zich bij Jumbo-Visma beter in zijn vel te voelen. Tijdens de Tour, die hij op de zevende plaats afsloot, schikte hij zich al snel en op eigen initiatief in een knechtenrol in dienst van kopman Primoz Roglic. Later dat jaar ga hij op in de Vuelta.

Dumoulin zou dit jaar ook deel uitmaken van de klassieke kern voor de Ronde van Vlaanderen waar hij Wout van Aert mee aan de zege wilde helpen.(gvdl)

LEES OOK

Nu in het nieuws