Staflid Alpecin-Fenix test positief in UAE en dat heeft grote gevolgen voor Mathieu van der Poel

 

 ©  AP

Mathieu van der Poel zal vandaag niet aan de start van de individuele tijdrit van de UAE Tour verschijnen. Bij de leider in de wedstrijd heeft een staflid van werkgever Alpecin - Fenix een positieve corona-test afgeleverd. Het team moet dus de wedstrijd verlaten en al wie met de besmette persoon in contact is gekomen, moet in isolement.

Van der Poel won gisteren nog met overmacht de eerste etappe van de UAE Tour, de eerste koers van de World Tourkalender. Maar een tweede ritzege zal er dus niet komen. Het getroffen lid uit de omkadering is meteen in quarantaine gegaan en de overige leden van het team die met de bewuste persoon in contact zijn geweest, worden in isolement geplaatst. Zij zullen de komende dagen getest worden. Een directe terugkeer naar België zit er dus nog niet in.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Welke de gevolgen zullen zijn voor het wedstrijdprogramma van Mathieu van der Poel, is nog niet duidelijk. Zijn eerstvolgende wedstrijd, na de UAE Tour, is de Strade Bianche. Die wedstrijd wordt pas op zes maart georganiseerd. Maar door het zo goed als volledig wegvallen van deze rittenwedstrijd, is het nog maar de vraag of de basis van de Nederlander breed genoeg zal zijn om een loodzware wedstrijd als de Strade van start te gaan. Veel zal ook afhangen of de niet-getroffen renners de komende dagen gewoon kunnen trainen of, in het beste geval, naar Europa mogen terugkeren. Feit is dat de organisatoren in Abu Dhabi voor deze editie een streng protocol hadden uitgeschreven en dat de lokale overheid dit ook strikt zal toepassen.

De UAE Tour was vorig jaar de eerste wielerwedstrijd waarin het peloton werd getroffen door corona. Onder anderen Gazprom, Cofidis, UAE en Groupama - FdJ verbleven toen enkele weken in quarantaine in Abu Dhabi.

LEES OOK. Peloton maakte één jaar geleden voor het eerst kennis met Covid-19: “De vijand was onzichtbaar en onbekend”

(gvdl)

LEES OOK

Nu in het nieuws