Profvoetballer Tuur Dierckx (Westerlo) riskeert drie maanden cel voor lockdownfeestje

© atv

Westerlo-voetballer Tuur Dierckx is maandag voor de politierechtbank in Antwerpen moeten verschijnen voor het organiseren van een lockdownfeestje in zijn appartement. De procureur vorderde drie maanden cel en 4.000 euro boete. Voor zijn veertien gasten, onder wie nog vier profvoetballers uit 1B, werd twee maanden cel en 2.400 euro boete geëist.

Bron: BELGA

De politie werd op 13 december rond 4.30 uur ‘s morgens naar een appartement in de Antwerpse binnenstad gestuurd na een melding over geluidsoverlast. Er was een feestje met vijftien aanwezigen aan de gang. Bewoner Tuur Dierckx stond de agenten te woord en gaf meteen toe dat hij in de fout was gegaan.

De identiteiten van de feestvierders werd genoteerd. Naast Dierckx waren er nog vier profvoetballers uit competitieniveau 1B aanwezig: drie spelers van SK Deinze en nog een speler van Westerlo. Volgens de procureur bemoeilijkte een van de voetballers van Deinze de interventie en was hij onbeleefd tegenover de politie.

Grote bubbel

“Er viel bij de aanwezigen weinig schuldinzicht te bespeuren: toen ze het appartement moesten verlaten, werd er nog duchtig geknuffeld, gekust en handen geschud alsof er van een pandemie geen sprake was. Dergelijke feestjes getuigen van een gebrek aan burgerzin en solidariteit en brengen de volksgezondheid in gevaar”, sprak de procureur.

De advocaten van de voetballers vroegen de rechtbank om mild te zijn. “Voetballers zitten in een bubbel met de andere spelers, de trainers, de staf, etc. Die bubbel is echter zo groot dat ze niet altijd meer de ernst van de pandemie beseffen en de noodzaak om hun contacten te beperken.”

Na het lockdownfeestje liep Tuur Dierckx een dag mee op de COVID-afdeling van het ziekenhuis van Geel, wat hem sterk had aangegrepen. “Ik besef nu dat ik een grote fout heb gemaakt. Ik wil mijn verantwoordelijkheid opnemen en me nogmaals excuseren”, vertelde hij aan de rechter. Ook de andere spelers draaiden een dag mee in de zorgsector en beseffen nu wat de risico’s en de impact van het virus zijn. Ook zij boden hun verontschuldigingen aan.

Vonnis op 22 maart.

 atv, blg

Aangeboden door onze partners