Antwerpse politie vat groep verbaal agressieve feestvierders in appartement

Bron © BELGA

Foto: rr

Antwerpen -

In Antwerpen heeft de lokale politie in de nacht van zondag op maandag een lockdownfeest stilgelegd in een appartement in de Salm-Salmstraat. Na een zoektocht vond de politie uiteindelijk 14 meerderjarige aanwezigen en twee minderjarigen. Verschillende feestvierders gedroegen zich verbaal agressief en weigerden ook na de komst van de politie om een mondmasker op te zetten.

De politie kreeg rond middernacht een oproep voor geluidsoverlast en hoorde bij aankomst meteen dat er muziek uit het appartement in kwestie kwam en er een groepje personen binnen aanwezig was. Eens de aanwezigen de politie hadden opgemerkt, ging de muziek uit en veranderde het luid praten in gefluister. De bewoonster opende de deur en ontkende dat er een feestje aan de gang was en dat er enkel drie mensen in de woning waren. De politie mocht dat binnen controleren.

Al snel kreeg de politie aanwijzingen van meer aanwezigen, op basis van het aantal glazen en lege flessen en blikjes. De bewoonster bekende dat ook, maar stelde dat de anderen waren weggevlucht via het raam. Aangezien enkele agenten daar al hadden postgevat, kon dat echter niet kloppen. Tijdens een zoekactie door het appartement vond de politie nog een persoon onder een deken, iemand in een kast, drie personen in de kelder, iemand op een hogere verdieping van het gebouw en zeven personen op een dak naast een binnenkoertje.

“14 personen zijn geïdentificeerd ondanks de verbale agressie die daarmee gemoeid ging en de pogingen om de controle en het opstellen van een proces-verbaal te verhinderen”, aldus de politie. “Sommigen weigerden zelfs om het mondmasker op te zetten op uitdrukkelijke vraag van de politie. Twee aanwezigen waren minderjarig en zijn opgehaald door de ouders. De anderen is gevraagd om de plaats te verlaten.”

AANGERADEN