Kijkers stellen zich vragen bij ‘Blind getrouwd 2021’ door aantal gasten in feestzalen en gemeentehuizen: hoe coronaproof is het programma?

Kijkers stellen zich vragen bij de coronabestendigheid van . VTM garandeert dat de maatregelen tijdens het moment van opname steeds werden gerespecteerd. 

Kijkers stellen zich vragen bij de coronabestendigheid van . VTM garandeert dat de maatregelen tijdens het moment van opname steeds werden gerespecteerd. 

“Dit programma volgt de coronamaatregelen op het moment van opname.” Dat verschijnt aan het begin van elke uitzending. Maar toch, de goed gevulde gemeentehuizen en feestzalen doen menig kijker twijfelen aan de coronabestendigheid van Blind getrouwd. Al hamert VTM erop dat alles volgens de regels verliep. “We hielden ons steeds aan de coronamaatregelen op het moment dat we opnamen.”

Wout Desmytere

Al twee afleveringen na elkaar fronsen kijkers hun wenkbrauwen tijdens het bekijken van Blind getrouwd op VTM. De gemeentehuizen lijken goed gevuld tijdens de huwelijken, en ook op het feest achteraf zitten steeds een tiental mensen zonder mondmaskers dicht bij elkaar.

De feestzalen in zijn goed gevuld. 

De feestzalen in zijn goed gevuld. ©  DPG Media

Als je tijdens een globale pandemie de regels niet wilt volgen moet je ofwel in de politiek stappen ofwel deelnemen aan VTM-programma’s, klinkt het op sociale media. Anderen vragen zich af waarom de deelnemers zo vaak over de vloer komen bij hun vrienden en hen knuffels geven.

“Tijdens de opnames werd altijd rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen van het moment”, klinkt het bij VTM. “Ze dateren van voor de huidige maatregelen (eind afgelopen zomer, nvdr.). Mensen mochten toen een uitgebreidere bubbel van 5 personen hebben, buiten het gezin om, waarmee nauwer contact was toegestaan.”

“Voor de burgerlijke huwelijken volgden we steeds de richtlijnen die gehanteerd werden door de individuele steden en gemeenten. In Lier gold er, naast het houden van anderhalve meter afstand, ook een mondmaskerplicht bij de gasten. In de andere steden volstond het om 1,5 meter afstand te bewaren.”

In sommige gemeentehuizen waren mondmaskers ten tijde van opname verplicht, in andere niet. 

In sommige gemeentehuizen waren mondmaskers ten tijde van opname verplicht, in andere niet. 

Huwelijksfeesten konden binnen doorgaan met maximaal 200 gasten, als ze georganiseerd werden door een professionele cateraar. “De huwelijksfeesten van Blind getrouwd vonden telkens plaats met 30 gasten en aan tafels van maximaal 10 personen. Ook allemaal volgens de toen geldende regels voor de horeca. Een dansfeest was niet toegestaan, maar een openingsdans wel.”

LEES OOK