Tierende topkok gaat aan de slag in droomkasteel

Foto: Tom Palmaers

Chef Pajtim Bajrami, u misschien bekend als de veeleisende en geregeld tierende topkok uit het tv-programma ‘Ja, Chef!’, heeft een nieuwe job. Vanaf deze zomer gaat hij aan de slag in het restaurant van Château de Mirwart, een kasteel in de provincie Luxemburg.

Bajrami was de markantste figuur uit het Vier-programma “Ja, chef!”. Tot voor kort stond hij aan de potten in restaurant De Stadt van Luyck in Sint-Truiden. Samen met zijn sous-chef en rechterhand Willem Sels haalde hij er een score van 16/20 in Gault&Millau. Nu is de chef klaar voor een nieuwe uitdaging, die hij vindt in dit kasteel in Saint-Hubert (Luxemburg). Na jaren van verwaarlozing kreeg het historische pand in 2016 een nieuwe eigenaar. Het is totaal gerenoveerd en zal plaatsbieden aan een hotel, restaurant, wellness en locatie voor feesten en events.

Nog geen maand geleden liet de dertigjarige Bajrami nog weten dat hij zijn samenwerking met De Stadt van Luyck voor bekeken hield om een bistro te beginnen. Van die bistro komt dus niets in huis voorlopig.

Bajrami: “Tja, wat kan ik zeggen. Koken draait bij mij om emotie. Dat uit zich in mijn gerechten, in mijn aanpak, in mijn temperament. En soms ook in mijn impulsiviteit (lacht).”

Reserveren is voorlopig nog niet mogelijk. Een nachtje in Chateau de Mirwart zal gemiddeld 350 euro kosten.

Door tlb
AANGERADEN