25 personen krijgen boete na nemen van trouwfoto’s in Bonheiden

Het huwelijksfeestje aan het Zellaerkasteel in Bonheiden. © rr

Bonheiden -

De politiezone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Putte) ontving vrijdagnamiddag klachten van verschillende wandelaars in het Zellaerdomein in Bonheiden, waar een koppel gasten had uitgenodigd voor het nemen van huwelijksfoto’s. De lokale politie kwam ter plekke en kon 25 meerderjarigen identificeren en beboeten. Het parket benadrukt wel dat het om een overtreding van het samenscholingsverbod ging en niet om een feest.

De groep was vrijdagnamiddag samengetroept aan het Kasteel Zellaer ten noorden van het dorpscentrum. Enkele wandelaars merkten het gebeuren op en verwittigden de politie, onder meer omdat ze dachten dat er een feest aan de gang was. Volgens het parket ging het veeleer om een samenscholing in het kader van een fotoshoot, maar aangezien de limiet daarvan in de buitenlucht op vier personen ligt, werden de aanwezigen geïdentificeerd en mogen ze een boete verwachten.

“Ongeveer veertig mensen troepten samen aan het Zellaerkasteel”, zegt Lieselotte Claessens van het parket van Mechelen. “Daarvan werden er 25 geïdentificeerd en geverbaliseerd, een aantal van hen nam de benen.” Lode Van Looy (BR30), burgemeester van Bonheiden, bevestigt het verhaal. “Het ging voornamelijk over Mechelaars die de term ‘fotoshoot’ veel te ruim namen, het leek alsof er een feestje aan de gang was.”

“Een dj draaide feestmuziek en alles werd gefilmd door een drone”, vertelt een van de wandelaars die de huwelijksgenodigden opmerkte. Het parket zegt dat er geen alcoholische dranken werden genuttigd. De aanwezigen krijgen meer dan waarschijnlijk een coronaboete in de bus.(eve)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten