Facebook heft nieuwsblokkade in Australië op

 

 ©  AP

Bron: BELGA

Facebook heeft dinsdag aangekondigd de nieuwsblokkade in Australië “de komende dagen” te zullen opheffen. De Australische regering heeft ingestemd om de omstreden wet te wijzigen die technologiegiganten laat betalen voor het delen van content. Dat meldt minister van Financiën Josh Frydenberg dinsdag.

Het conflict met Facebook heeft in Australië geleid tot grote verontwaardiging. De circa 17 miljoen Australische gebruikers kunnen sinds donderdag geen links naar nieuwsartikelen meer delen. Ze kunnen ook geen nieuws bekijken. Facebook reageerde op die manier op een wetsvoorstel dat het bedrijf en Google zou verplichten om voortaan te betalen voor het delen van nieuwscontent.

De voorbije dagen was er al een aantal keer overleg tussen Facebook en het ministerie van Financiën, maar zonder resultaat. Australië weigerde aanvankelijk te sleutelen aan het wetsvoorstel. Uiteindelijk zijn beide partijen nu toch tot een overeenkomst gekomen. Er komt een aanpassing van het voorstel, maar het is nog onduidelijk wat dat juist betekent. “Wij zijn tevreden dat de regering heeft ingestemd met enkele veranderingen en garanties die onze zorgen wegnemen”, klinkt het bij Facebook in een verklaring.

LEES OOK

Nu in het nieuws