Corona-ingeving van Margaux (30) boomt de supermarkt in

Foto: ID/ Lieven Van Assche

/ Gent -

Dat de coronacrisis niet elke droom in de weg hoeft te staan, bewijst Margaux Geeroms (30). Tijdens de lockdown begon ze te experimenteren met een eigen catering concept: vegan diepvriesmaaltijden. Amper enkele maanden later springt zelfs Delhaize al mee op de kar. Haar maaltijden liggen alvast in één winkel. “Ik geloof dat ik een gat in de markt gevuld heb.”

Met een diploma als chef-kok en jaren aan reiservaringen op zak, kroop Margaux Geeroms in oktober achter de kookpotten. “Ik was al een tijd op zoek naar het juiste concept, maar pas door de lockdown kon ik echt aan het experimenteren gaan”, zegt ze. “Zo ben ik bij diepvriesmaaltijden voor veganisten terechtgekomen.” Daar is volgens haar een grote nood aan. “Het aanbod in de diepvries van de supermarkt is beperkt, zeker als je iets gezond wilt eten. Ook is het voor veganisten vaak moeilijk om last minuteiets lekker op tafel te toveren, tenzij ze wat in de diepvries hebben zitten.” Geeroms maakte reclame voor ‘What the Food’ via sociale media en al gauw verkocht ze wekelijks honderden gerechten die ze met de fiets ging leveren, in speciale tassen die de koelte behielden.

Corona-ingeving van Margaux (30) boomt de supermarkt in
Foto: ID/ Lieven Van Assche

Drie diepvriezers vol

Het succes van haar diepvriesmaaltijden ging niet ongemerkt voorbij. Ondertussen heeft Geeroms een afhaalpunt in Antwerpen en een afspraak op de agenda met de eigenaar van verschillende Proxy Delhaize-filialen. “Sinds begin februari liggen mijn maaltijden in de diepvriesafdeling van één winkel in Gent. Als het daar goed loopt, verwacht ik dat het snel zal uitbreiden naar andere winkels.” De prijs: 9,90 euro per portie van 450 gram. “Wie het liever klassiek houdt, kan ook voor de veganistische balletjes in tomatensaus of vol-au-vegan gaan.”

Of ze hoopt heel het land te veroveren? “Het gaat momenteel zo snel dat ik bijna geen tijd heb om erover na te denken”, klinkt het. “Mijn derde diepvriezer is zopas toegekomen, ik verwacht dat die ook snel tjokvol zal zitten.”

Door evdg
AANGERADEN