Belastingen nog maar eens misbruikt in phishingmail: u krijgt helaas geen geld terug

Foto: rr

Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) waarschuwt voor een nieuwe phishingmail die momenteel rondgaat en waarin mensen wordt gezegd dat ze geld (1.260,85 euro) terugkrijgen van de belastingen. De belastingen worden het vaakst gebruikt of misbruikt in phishingmails.

“Op het eerste gezicht ziet de mail er geloofwaardig uit, maar enkele details verraden dat er iemand met slechte bedoelingen achter deze mail zit.”

In de mail die de Vlaamse Belastingdienst zogezegd verspreidt, roept de afzender op om naar een valse website te surfen “ter verificatie” van uw gegevens. Het valse mailbericht belooft dat de ontvanger een “belastingteruggave” krijgt.

Belastingen nog maar eens misbruikt in phishingmail: u krijgt helaas geen geld terug

De afzender van de mail is de Federale Overheidsdienst, maar de inhoud van de mail gaat over Vlaamse belastingen.

Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele laat weten dat de mail een oplichting is en vraagt om nooit op de links in dergelijke berichten te klikken. “De officiële communicatie tussen de overheid en haar burgers verloopt nooit via mail, tenzij u zelf heeft aangegeven dat u via mail wil gecontacteerd worden. Wie twijfelt aan de echtheid van de mails, neemt best contact op met de Vlaamse Belastingdienst op het gratis nummer 1700”, verduidelijkt minister Diependaele.

Safeonweb

Safeonweb benadrukt dat de belastingen nooit per mail communiceren en vraagt verdachte mails te melden via verdacht@safeonweb.be.

“Dien klacht in bij de politie als je slachtoffer bent geworden en verwittig je bank als er transacties gebeurd zijn op je rekening”, zo luidt het.

Door tg
AANGERADEN