Abonnee worden? Kies je leesformule

Horecacoach trekt aan de alarmbel: “We moeten uitbaters zelfs opbellen om te zien of ze nog leven”

Horecacoach trekt aan de alarmbel: “We moeten uitbaters zelfs opbellen om te zien of ze nog leven”

Horecacoach Evert Thys krijgt steeds meer hulpkreten rond psychosociaal welbevinden uit de horeca. Foto: hsb

Leuven -

Leuvens horecacoach Evert Thys trekt aan de alarmbel. Samen met collega’s uit de Vlaamse centrumsteden schreef hij een open brief om aandacht te vragen voor de mentale toestand van de mensen uit de horecasector. “Het is zover gekomen dat we zelfs letterlijk uitbaters moeten opbellen om zeker te zijn dat ze nog leven”, aldus Thys.

De roep voor de heropening van de horeca klinkt luid de laatste dagen. Nu trekken ook de horecacoaches aan de alarm. Deze keer niet om te vragen om geld of om de heropening. Ze vragen nu vooral aandacht ...