Floris uit ‘Don’t worry be happy’ demonstreert uitgebreid hoe hij op de waterfactuur bespaart

Een afvalcontainer, wat afwasmiddel en een scheutje babyolie: zo neemt Floris zuinig een bad. Foto: sbs

Zuinig zijn, je moet het Floris uit Sint-Niklaas niet leren. De man neemt zijn bad in een vuilniscontainer en doet daar ook nog eens zijn was in. Of hoe je de kleurrijkste figuur uit Don’t worry behappy wordt.

“Die hond kijkt soms raar naar mij”, zegt kluizenaar Floris wanneer hij net in bad is geweest. Tja, een hond heeft ook zo zijn gevoelens en die worden aardig op de proef gesteld wanneer je je baasje in zijn blootje uit een vuilniscontainer ziet klauteren. In Peter Boeckx’ Don’t worry be happy demonstreert Floris woensdagavond uitgebreid hoe je op je waterfactuur bespaart door zuinig te badderen. Driekwart emmertje water, een drupje afwasmiddel en een spatje babyolie: voor wie moet rondkomen met 1.000 euro per maand is dit dé manier om er toch fris gewassen bij te lopen.

LEES OOK. Floris uit ‘Don’t worry be happy’ leeft afgezonderd met z’n kippen, varkens en hond: “Zondag eet ik Pedigree met frieten, best lekker”

“Ik ben heel zuinig”, horen we de zestigjarige Floris nog een paar keer zeggen terwijl hij in de supermarkt oud brood ophaalt, maar zo nu en dan permitteert hij zich een folieke. Met de centen die hij bespaart, laat hij een tattoo zetten. Van een 1.000 dollar-biljet.

Ondertussen is jonkman Louis weer thuis bij zijn broer Hubert na zijn heupoperatie. Er wacht hen een fijne surprise. Na de boete die ze vorig seizoen van het Voedselagentschap kregen, zetten enkele vrienden een solidariteitsactie op het getouw. Die heeft een stuk meer opgebracht dan de boete groot was. Weinig vreugde dan weer bij de Davidsons. Els moet weer onder de scanner en het wordt bang wachten op het resultaat van dit nieuwe kankeronderzoek.

‘Don’t worry be happy’

Play4, 20.35 uur

Door jdr
AANGERADEN