Omloop of niet? Nog geen beslissing voor Mathieu Van der Poel over openingsweekend

 

 ©  Belga

Mathieu Van der Poel is terug in België. Nadat zijn ploeg maandagochtend door een positieve coronatest van een staflid niet meer had kunnen starten in de UAE Tour en Van der Poel nog dezelfde avond op het vliegtuig was gestapt, landde hij dinsdag vroeg in de ochtend in het Nederlandse Schiphol. Van daaruit ging het direct naar huis.

Intussen wordt er druk gespeculeerd of Van der Poel zaterdag dan toch aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad zou komen. Normaliter stond die wedstrijd niet op het programma, maar nu hij door omstandigheden na amper één rit de UAE Tour heeft moeten verlaten, wordt dat wel opnieuw een optie. Over die deelname is nog geen beslissing genomen. Sowieso moet Van der Poel eerst een nieuwe coronatest ondergaan vooraleer hij überhaupt op een startlijst kan verschijnen.

Flanders Classics, organisator van de Omloop Het Nieuwsblad, heeft voorlopig geen nieuws over Van der Poel ontvangen. Zondag staat bovendien Kuurne-Brussel-Kuurne op het programma, een wedstrijd waar Alpecin-Fenix eveneens start. Het is niet uitgesloten dat ook die organisatie haar zinnen op Van der Poel heeft gezet. (wvo)

LEES OOK

Nu in het nieuws