Oliver Naesen heeft zijn eigen protocol in veiligheidsplan van Kuurne-Brussel-Kuurne: “Hou hem in de gaten”

 

“Als je daar gelost wordt, stop je beter met koersen.” De woorden van Oliver Naesen waren nog niet koud of hij werd op de Tiegemberg gelost tijdens de E3. Gelukkig hebben ze daar bij Kuurne-Brussel-Kuurne wat op gevonden.

Vincent Van GenechtenBron: Sporza

LEES OOK. Kuurne-Brussel-Kuurne 2021: 12 hellingen, 4 kasseistroken en niét naar Brussel

In het veiligheidsplan van de Vlaamse voorjaarsklassieker, die op zondag 28 februari verreden wordt, staat namelijk een ‘Oliver Naesen Special Protocol’. De organisatie nam dit jaar namelijk de beruchte Tiegemberg op in het parcours en dus wilde het de arme Naesen beschermen.

“Zoals jullie weten, passeren we dit jaar over de Tiegemberg”, klinkt het. “We vragen aan alle renners om dan de snelheid te verminderen en Oliver in de gaten te houden. Maak je geen zorgen, Oliver. Na de top zal je voldoende tijd hebben om te herstellen.”

Naesen en co krijgen de Tiegemberg al na 18 kilometer voor de kiezen. Een klim van één kilometer aan 5,6 procent gemiddeld en met een piek van 9 procent.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws