Ploegmakker van Wout van Aert ontwerpt “fantastische” kampioenentrui als ode aan zijn land, maar krijgt straf als hij ermee koerst

 ©  BELGA

George Bennett wilde met zijn nationale kampioenentrui een ode brengen aan Nieuw-Zeeland. Maar dat was zonder de wielerbond van zijn land gerekend.

Vincent Van GenechtenBron: Cyclingnews

De 30-jarige klimmer, die vorig jaar nog Egan Bernal opvolgde als winnaar van de Giro del Piemonte, kroonde zich onlangs eindelijk tot nationaal kampioen van zijn land. Bennett wilde dat vieren met een uniek truitje en kwam, met wat hulp van zijn vrouw Caitlin Fielder, met een zwart-wit ontwerp op de proppen bij Jumbo-Visma.

“Het was echt prachtig”, liet teammanager Richard Plugge weten via Twitter. “Een ode aan Nieuw-Zeeland, met een knipoog naar de machtige All Blacks (de rugbyploeg van het land, red.) en natuurlijk ook eentje naar Jumbo-Visma.”

 ©  Twitter Richard Plugge

De trui werd echter geweigerd door de Nieuw-Zeelandse wielerbond. “Het was echt een geweldige trui en we waren allemaal enthousiast toen we het ontwerp naar de bond stuurden”, aldus Bennett in een podcast. “Maar het was zwart met een zilveren varen en dus stelde de bond dat ze bang waren dat het te veel leek op het nationale shirt van de bond. Ik vond het raar, want start het nationale team van Nieuw-Zeeland in de Giro?”

En dus moet Bennett aan de bak met een witte trui met een zwarte varen. Zo niet, kan hij een straf verwachten van de UCI. De ploegmaat van Wout van Aert nam er met wat moeite vrede mee. “Ze wezen het gewoon zo bruusk af. Ze registreerden simpelweg een ander shirt bij de UCI. Het is oké, maar wel niet zo cool als het originele ontwerp.”

Dat vindt ook Thomas Van den Spiegel, de CEO van Flanders Classics:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De trui waarmee Bennett wel mag koersen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten