Terwijl besmettingen stijgen: zes kotfeestjes stilgelegd in één nacht in Gent

Foto: fvv

Gent -

De lokale politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op zes verschillende locaties feestjes van jongeren of studenten stilgelegd. Dat zegt de woordvoerder van het korps woensdag.

Ondanks stijgende besmettingscijfers, lijken er in Gent de afgelopen dagen steeds meer signalen op te duiken van vermoeidheid om de coronaregels te volgen. De lokale politie moest in de nacht van dinsdag op woensdag zes feestjes stilleggen. Het ging zes keer om een feestje bij iemand thuis waar ook andere personen aanwezig waren.

De politie heeft 47 mensen een minnelijke schikking van 250 euro voorgeschoteld. Betalen ze die niet, dan gaat er een proces-verbaal naar het parket. Dinsdagavond werden ook negen personen betrapt op straat na het verstrijken van de avondklok om middernacht.

Onder meer aan het Sint-Pietersplein heeft de politie avond na avond de handen vol met groepjes jongeren en studenten die er samenkomen. Maar ook in parken en andere drukken plekken in de stad komen groepen samen. Na 20 uur mag er ook nog steeds geen alcohol gedronken worden op straat.

LEES OOK. Coronabesmettingen in Gent bijna verdubbeld op een week tijd

Door Bert Staes
MEER OVER HET CORONAVIRUS