Hoe gaat het met de Duffelse jongeren?

Foto: rr

Duffel -

Het lokaal bestuur van Duffel en de jeugdraad willen te weten komen wat er leeft bij de Duffelse jongeren en wat de gemeente voor hen kan betekenen. Daarom organiseren ze samen een onlinebevraging.

“De jeugdraad en het lokaal bestuur werkten samen een bevraging uit naar een voorbeeld van het Kenniscentrum Kinderrechten”, zegt Niels Vervoort, kernlid van de Duffelse jeugdraad. “We willen weten hoe jongeren zich voelen, wat ze het hardst missen en waar ze zich in hun vrije tijd zoal mee bezighouden. Misschien hebben ze ook zelf ideeën om deze coronaperiode toch iets beter te maken. Dan willen we helpen om die ideeën te realiseren.”

Jongeren kunnen de vragen beantwoorden tot en met woensdag 3 maart. “We mikken op jongeren van 13 tot 25 jaar, maar ook jongere of oudere jongeren kunnen de vragenlijst invullen”, zegt schepen van Jeugd Dirk Broes (N-VA). “We nemen de bevraging heel ernstig: we willen echt weten hoe het met de Duffelse jongeren gaat en waarmee ze worstelen. De resultaten bespreken we in het college van burgemeester en schepenen en maken we ook bekend aan alle jongeren. We bekijken op dat moment ook samen met de jeugdraad welke ideeën we kunnen realiseren.”

Je kunt de bevraging invullen via de website en de sociale media van de gemeente Duffel en via een link op Facebookpagina van Jeugdraad Duffel. De gemeente verspreidt de bevraging verder ook via de jeugdverenigingen, sportclubs, scholen en de jeugdopbouwwerker. Niet alleen jongeren die in Duffel wonen, kunnen de bevraging invullen: ook jongeren die in Duffel naar school gaan of er hun vrije tijd doorbrengen, mogen hun mening geven.

www.duffel.be/bevragingjongeren

Door Chris Van Rompaey
  • AANGERADEN