OCMW verhuist naar nieuw gemeentehuis

Het OCMW in Lille palmt vanaf maandag 1 maart een deel van de tweede vleugel van het gemeentehuis in. Foto: Bart Van den Langenbergh

Lille -

Het OCMW van Lille is vanaf maandag 1 maart bereikbaar in de nieuwe vleugel van het gemeentehuis in de Rechtestraat. Daarmee zijn alle gemeentelijke diensten en het OCMW ondergebracht in het nieuwe gemeentehuis.

De medewerkers van het OCMW verlaten na tientallen jaren het pand in de Kerkstraat in Lille en trekken naar de tweede vleugel van het vernieuwde gemeentehuis in de Rechtestraat. Vanaf maandag 1 maart is het OCMW ook operationeel in de Rechtestraat, samen met alle andere gemeentelijke diensten.

“Met deze centralisatie willen we inspelen op de integratie van het OCMW in de gemeente. De Vlaamse regering verplicht alle gemeenten hiertoe”, legt Marleen Peeters (N-VA), burgemeester van Lille, uit. “Door naar dezelfde locatie te verhuizen, kunnen het OCMW en de gemeente groeien naar een organisatie. Zo kunnen we een sterk en efficiënt sociaal beleid ontwikkelen dat geïntegreerd is in de hele werking van de gemeente. Door alle diensten te centraliseren op een locatie verlagen we ook de drempel naar de sociale diensten.” Het telefoonnummer van het OCMW blijft ongewijzigd en ook de contactpersoon bij het OCMW blijft dezelfde. Net als bij de gemeentediensten moet er bij het OCMW door corona ook na afspraak worden gewerkt.

Door bvdl
  • AANGERADEN