Parket opent onderzoek naar overlijden van bewoner in rusthuis: “Onze mensen zijn zwaar aangeslagen”

Foto: edp

Brakel -

Het parket Oost-Vlaanderen stelde een onderzoeksrechter aan om het overlijden van een bewoner in woon-zorgcentrum Najaarszon te onderzoeken. Dat bevestig het parket.

Omwille van het onderzoek wenst het parket voorlopig niet verder op de zaak in te gaan.

“Vorige zaterdag is een tachtiger in ons woon-zorgcentrum ten val gekomen”, zegt voorzitter Bruno Schollaert van wzc Najaarszon. “Na zijn val was de tachtiger verward en brachten onze diensten hem naar het ziekenhuis. Dezelfde avond, na ongeveer vier uur observatie, werd de bewoner opnieuw naar ons woon-zorgcentrum gebracht. De volgende ochtend was de bejaarde overleden. Mijns inziens had het ziekenhuis de verwarde man beter 24 uur ter observatie gehouden. De arts die het overlijden zondag vaststelde, kon de doodsoorzaak niet duiden en verwittigde, conform de procedure, de politie. Na verhoor van het personeel door de politie werd het politieverslag aan het parket overgemaakt. Die stelde een gerechtsdeskundige aan. De wetsdokter die ter plaatse kwam, stelde geen uitwendige zaken vast die de dood veroorzaakt kon hebben. Ons personeel is diep onder de indruk door het voorval.”

“Het overlijden betreft een ongeluk, waarvan de precieze omstandigheden nog niet gekend zijn”, reageert ook directeur Lies Witteman van wzc Najaarszon. “Er is evenwel geen kwaad opzet in het spel. Onze gedachten gaan in eerste instantie uit naar onze dierbare bewoner en diens familie. Alle personeelsleden zijn zeer aangeslagen door de gebeurtenissen. Het onderzoek is aan de gang en het woon-zorgcentrum geeft zijn volledige medewerking.”

Door Eric De Pessemier
AANGERADEN