Team van Hilaire Van der Schueren klaar voor openingsweekend: “Aimé De Gendt zal een rol spelen”

 ©  BELGA

De renners van Intermarché-Wanty Gobert die het Belgische openingsweekend rijden verkenden woensdag het parcours van de Omloop het Nieuwsblad. “De motivatie is enorm”, zegt ploegleider Hilaire Van der Schueren.

Werner Bourlez

“De verkenning leerde mij dat er aanstaande zaterdag tussen de hellingen en kasseistroken door een beslissing kan vallen”, aldus ploegleider Hilaire Van der Schueren. “Ik heb al een punt in gedachten waarvoor ik onze renners zal waarschuwen. De aangename weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat de wedstrijd minder zwaar zal zijn als gewoonlijk, al hangt dat af van de manier van koersen. Onze renners zijn in elk geval stuk voor stuk heel gemotiveerd. Ik hoorde ook zeer positieve feedback over deze belangrijke test voor het materiaal op de kasseien en Aimé De Gendt heeft deze collectieve training nog met een aantal kilometers achter de brommer verlengd. Ondanks het feit dat hij nog geen wedstrijd achter de kiezen heeft, ben ik er zeker van dat hij genoeg kilometers in de benen heeft om een rol te kunnen spelen. Hij gaf me een erg scherpe indruk. Onze tien renners hadden een goed gevoel over de kasseien, dus kijk ik ernaar uit om aan het klassieke voorjaar te beginnen.”

 ©  Peter Malaise

Aimé De Gendt zonder wedstrijdkilometers

Voor kopman Aimé De Gendt wordt het zaterdag zijn vijfde opeenvolgende deelname aan de Omloop het Nieuwsblad, een klassieker waar hij steeds naar uitkijkt. “In eigen streek koersen voegt een extra dimensie toe aan een wedstrijd. Vorig jaar was er behoorlijk veel wind, waardoor er van in het begin hard gekoerst werd. Het mooie weer betekent dat de schifting deze keer misschien minder groot zal zijn, wat in aanloop naar de heuvelzone wel extra nervositeit met zich mee kan brengen. Ik wil de schifting in elk geval overleven, en heb er na de tweede ploegstage het volste vertrouwen in dat mijn ploegmaten in orde zijn om me daarbij te helpen. Mijn conditie is op punt na een goede voorbereiding de voorbije winter. Enkele wedstrijdkilometers waren welkom geweest om de laatste procentjes bij te schaven, maar met het team hebben we ervoor gekozen om mijn geplande hoogtestage te laten doorgaan en de afgelaste Ronde van de Algarve door een collectief trainingskamp te vervangen. Ik ben lang niet de enige die weinig of geen wedstrijden in de benen heeft en bijgevolg nog niet weet waar hij staat. Waardemeters of niet, uiteindelijk zijn het altijd dezelfde concurrenten die in de gaten gehouden moeten worden, waaronder een sterk collectief bij Deceuninck-Quick-Step. Ik voel me klaar om met hen de strijd aan te gaan.”

Selectie Omloop het Nieuwsblad: Aimé De Gendt, Jonas Koch (Dui), Andrea Pasqualon (Ita), Taco van der Hoorn (Ned), Boy van Poppel (Ned), Pieter Vanspeybrouck, Loïc Vliegen

Selectie Kuurne-Brussel-Kuurne: Ludwig De Winter, Tom Devriendt, Jonas Koch (Dui), Andrea Pasqualon (Ita), Boy Van Poppel (Ned), Danny Van Poppel (Ned), Pieter Vanspeybrouck

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten