Ruim 36.000 euro Vlaamse steun voor jongeren uit Noorderkempen

Genieten van T-Day. Foto: Elke Lamens

Brecht / Brasschaat / Wuustwezel / Kalmthout / Stabroek / Essen -

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) kent een jaarlijkse subsidie van 36.150 euro toe aan de Projectvereniging Jeugdregio Noorderkempen, kortweg JoNK. Die organiseert onder meer het tienerfestival T-Day en de dj-wedstrijd Kamp Noord.

De jeugddiensten van Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Stabroek, Kapellen en Wuustwezel verenigden zich in 2015 in de Interlokale Vereniging Jeugdregio Noorderkempen (ILV JoNK). Opzet was om hun jeugdbeleid te stimuleren en op elkaar af te stemmen, intergemeentelijk overleg te creëren, jeugdactiviteiten en projecten op te zetten en de beschikbare middelen voor jeugdbeleid efficiënt in te zetten. Onlangs werd de ILV omgevormd in een projectvereniging, weliswaar zonder Kapellen. In die hoedanigheid konden ze aanspraak maken op projectsubsidies.
“Het bedrag komt overeen met wat de gemeenten elk jaar samen investeren. Dankzij de subsidie hebben we nu dubbel zoveel middelen ter beschikking. Die kunnen we investeren in het intergemeentelijke tieneraanbod en het jeugdbeleid verder ontwikkelen over de gemeentegrenzen heen. Door samen te werken delen we onze expertise en kunnen we een uitdagend tieneraanbod realiseren. Vooral die groep viel in het verleden al wel eens uit de boot. Zo denken we eraan om het tienerfestival jaarlijks in plaats van elke twee jaar te organiseren. Zo kan T-Day meer een begrip worden voor de tieners in de regio. Ook de dj-wedstrijd Kamp Noord, die intussen al heel wat bekendheid geniet, kan met deze subsidie een duwtje in de rug krijgen. De komende maanden zal duidelijk worden hoe de extra middelen concreet zullen worden ingezet”, benadrukt de Brechtse jeugdschepen Frans Van Looveren (CD&V).

Door Elke Lamens
AANGERADEN