Geen Mathieu van der Poel in de Omloop Het Nieuwsblad, wel in Kuurne-Brussel-Kuurne: “Ik start met vertrouwen”

 

 ©  BELGAIMAGE

Mathieu van der Poel zal zaterdag niet starten in de 76ste Omloop Het Nieuwsblad maar wel een dag later in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Werner BourlezBron: BELGA

Van der Poel verliet maandagavond de UAE Tour nadat een staflid binnen het team Alpecin-Fenix positief testte op corona. Met deelname aan de Omloop kon hij zijn aantal wedstrijdkilometers verder opbouwen, in aanloop naar het Italiaans programma met onder andere de Strade Bianche (6 maart), Tirreno-Adriatico (10-16 maart) en Milaan-Sanremo (20 maart).

In de Omloop Het Nieuwsblad starten Dries De Bondt, de Zwitser Silvan Dillier, Senne Leysen, Xandro Meurisse, de Nederlander Oscar Riesebeek, Otto Vergaerde en Jasper Philipsen. Deze laatste was niet voorzien maar start nu wel na zijn gedwongen vertrek uit de UAE Tour. “Ik ben niet perfect voorbereid voor deze wedstrijd, maar ben toch blij dat ik kan starten”, aldus de Limburger. “Ik ben realistisch, heb maar één koersdag in de benen. En racen in de Omloop of sprinten in de UAE Tour is nu niet bepaald hetzelfde. Maar het is wel ideaal in functie van de andere voorjaarswedstrijden. Ik kijk er naar uit.”

 

 ©  AFP

Wel in Kuurne

Een dag later in Kuurne-Brussel-Kuurne is Mathieu van der Poel wel van de partij. Zijn ploegmaats zijn Tim Merlier, Laurens De Vreese, de Zwitser Silvan Dillier, Edward Planckaert, de Nederlander Oscar Riesebeek en Lionel Taminiaux. “Ik kom na mijn ritzege in de UAE Tour met een goed gevoel aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne”, aldus Van der Poel.” Het is goed om een extra wedstrijddag te hebben voordat ik naar Italië vertrek, maar ik start dus ook vol vertrouwen en verwacht een mooie wedstrijd.”

“Ik had natuurlijk graag de UAE Tour willen afronden, vooral omdat we na de openingsetappe met onze ploeg een mooie voorsprong hadden in het klassement en een goed eindklassement in de maak was. Maar ik ben ook blij dat we redelijk snel en probleemloos thuis geraakten en dat onze voorjaarscampagne niet in gevaar is gekomen. Voor Kuurne kunnen we ambitieus zijn. Ik denk dat ik een toegevoegde waarde kan zijn voor Tim (Merlier, red.), die voor mij een van de snelste jongens in het peloton is. En tegelijkertijd kunnen we zo op twee paarden wedden.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten