Vierde opeenvolgende nederlaag voor LA Lakers, Utah Jazz geeft kampioen pak voor de broek

Foto: AFP

Het gaat niet goed met kampioen Los Angeles Lakers. Sinds All Star Anthony Davis met een blessure een maand aan de kant staat ging het immers voor de vierde keer op een rij onderuit. Ditmaal met 114-89 tegen leider Utah Jazz.

Naast Anthony Davis mist Los Angeles ook nog Dennis Schröder. De Duitse guard is nog steeds niet inzetbaar omdat hij de corona-protocollen niet heeft gerespecteerd. Na het eerste kwart (24-23) incasseerden LeBron James (19 punten, 4 rebounds, 4 assists) een 39-24 versus Utah Jazz waardoor het halfweg tegen een 63-47 achterstand aankeek. Ook in het derde en vierde kwart konhet team uit Californië geen vuist meer maken en ging het uiteindelijk met 114-89 onderuit.

Meteen de derde opeenvolgende nederlaag en met 22 op 32 staat het derde in de Western Conference en telt het al vier nederlagen meer dan leider Utah Jazz (25 op 31). Bij een collectief sterk Utah kwamen zes spelers in de dubbele cijfers. Donovan Mitchell (13 punten, 10 rebounds, 8 assists), Jordan Clarckson (18 punten), de Franse center Rudy Gobert (18 punten, 9 rebounds) en de Kroaat Bojan Bogdanovic (15 punten) waren de exponenten van de winst in de topper die er geen was.

Clubrecord: tien driepunters van Danilo Gallinari

Bij de Atlanta Hawks zorgde Danilo Gallinari (38 punten, 6 rebounds) voor een nieuw clubrecord inzake driepunters. De Italiaan dropte 10 op 12 bommen en ging Steve Smith voorbij (1997 negen driepunters versus Seattle Supersonics). Hij leidde met Tray Young (33 punten, waaronder 5 driepunters) de Hawks naar een 127-112 zege tegen Boston Celtics. Atlanta dropte maar liefst 23 driepunters en dat is ook een clubrecord.

Jimmy Butler (27 punten, 8 rebounds, 10 assists) leidde Miami Heat tegen Toronto Raptors naar een 116-108 overwinning. Met een vierde overwinning op een rij klimt de club uit Florida en met 15 op 32 naar de achtste stek in de Eastern Conference. Na de reguliere fase is de top 8 uit de Western en Eastern Conference gekwalificeerd voor de NBA-play-offs.

Door Patrick Ceulemans
AANGERADEN