“Club Brugge werkt aan beursgang, als eerste Belgische voetbalclub”

 ©  BELGA

Club Brugge zou voor de zomer naar de beurs van Euronext Brussel willen trekken. Dat meldt zakenkrant De Tijd op basis van meerdere bronnen.

adbBron: De Tijd

Het is nog onduidelijk of de beursgang via de verkoop van nieuwe of bestaande aandelen zal gebeuren, schrijft De Tijd. Momenteel is 85 procent van de aandelen in bezit van voorzitter Bart Verhaeghe, CEO Vincent Mannaert en bestuurder Jan Boone. Lokale ondernemers hebben de overige 15 procent in handen.

Bart Verhaeghe bezit 85 procent van de aandelen van Club Brugge. ©  Inge Kinnet

Club Brugge heeft volgens De Tijd enkele zakenbanken de opdracht gegeven om de beursgang te coördineren. Belfius, sponsor van de club, leidt het deel voor particulieren, maar ook institutionele beleggers zullen worden benaderd. De opbrengst zou gebruikt kunnen worden voor de financiering van een nieuw voetbalstadion.

“We kunnen niet op speculatie reageren”, klinkt het bij Club. “We willen de beste van België blijven en internationaal blijven meespelen. We bekijken daartoe op elk moment alle opties.”

Ajax en Juventus achterna

Club Brugge zou de eerste Belgische voetbalclub op de beurs worden. In het buitenland zijn clubs als Manchester United, Ajax, Juventus , Borussia Dortmund en Olympique Lyon al beursgenoteerd.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten