Oud gemeentehuis krijgt nieuwe invulling

De gemeente geeft het oude gemeentehuis in Poederlee in erfpacht om het gebouw een nieuwe invulling te geven. Foto: Bart Van den Langenbergh

Lille / Poederlee -

Het oude gemeentehuis in Dorp in Poederlee (Lille) krijgt een nieuwe invulling. De gemeente Lille besliste daarom om het historisch gebouw te verpachten.

Het voormalige gemeentehuis in het centrum van Poederlee staat al een drietal jaren zo goed als leeg en deed daarvoor nog een tijdje dienst als PWA-kantoor. Het lokaal bestuur van Lille bracht al het patrimonium in kaart en wil alle gebouwen nuttig gebruiken.

“Het oud-gemeentehuis van Poederlee is een gebouw met een rijke historiek dat niet uit het dorpsbeeld mag verdwijnen”, zegt Vincent Goossens (N-VA), schepen van Patrimonium in Lille. “De leegstand doet het gebouw geen goed. We hebben eerst gezocht naar een gemeentelijke invulling, maar de beperkte ruimte die het gebouw biedt, maakte dit moeilijk. Het gebouw kan wel een ideale ruimte zijn voor bijvoorbeeld een architect of kapperszaak.”

De gemeente is daarom op zoek naar een erfpachter die zich voor lange termijn wil engageren en mee wil investeren in het pand, zonder afbreuk te doen aan de authenticiteit ervan. De gemeente werkt aan een erfpachtovereenkomst waarin alle voorwaarden worden opgenomen. De attributen van de vzw Hegge die nog in het oud gemeentehuis liggen, verhuizen naar de pastorie van Poederlee.

Door bvdl
  • AANGERADEN