Vlaamse Lise (18) zingt ons volkslied in talkshow Ellen DeGeneres maar vergeet de eerste strofe: “Mijn land gaat me hiervoor haten”

Mechelen -

Tot twee keer toe haar opwachting maken in de talkshow van de bekende Amerikaanse tv-presentatrice Ellen DeGeneres. Ze kan het zelf amper vatten, maar Lise Joostens (18) uit Mechelen speelde het de voorbije week klaar. Al vergat ze één keer wel de tekst van de Brabançonne: “Mijn God, mijn land gaat me hiervoor haten. Ik ben het helemaal kwijt.”

Op het Instagramaccount van de ster zag Lise een oproep passeren om deel uit te maken van het virtuele publiek. Ze kwam in de show terecht en won zelfs een spel met de Bottle flip challenge. Lise was zodanig van haar melk dat ze de tekst van het Belgisch volkslied kwijt was, tot grote hilariteit van Ellen en het publiek. “We willen niet dat je land je haat”, klonk het. “Als je het weer weet knippen we dit stuk eruit.”

Tot haar grote verbazing kreeg Lise afgelopen woensdag een tweede kans. Vol overgave leidde ze met de Brabançonne de ‘Audience Olympics’ in. “Doe de groetjes aan iedereen in België”, reageerde Ellen DeGeneres nog. “En vertel hen dat we van hun wafels houden.”

Een televisiemoment dat Lise zich voor de rest van haar leven zal herinneren.

Door svh
AANGERADEN