Bewoners Louislei willen hun straat busvrij houden

Juliette, Josephine, Violette, Jules, Melanie Van Wiemeersch en Valérie Rombouts. Foto: Jan Brys

Brasschaat -

De bewoners van de Louislei in de wijk Mariaburg vrezen dat er in de toekomst bussen van De Lijn door hun straat zullen rijden. Volgens de vervoersmaatschappij gaat het hier alleen nog maar om een voorstel.

De bewoners vinden dat hun straat absoluut niet geschikt is om er bussen te laten rijden. “Daar zijn vele redenen voor”, zegt Melanie Van Wieweersch. “De straat is smal, er is geen fietspad en er fietsen zeer veel kinderen door de straat. Bovendien rijden de auto’s hier vaak te snel. Mocht daar nog een bus van De Lijn bijkomen, dan houden wij ons hart vast”, zegt Melanie.

Gemeenteraadslid Anne Van Aperen (Open Vld) bracht het probleem ter sprake op de jongste gemeenteraadszitting. “Ik begrijp deze mensen absoluut, ik heb ook fietsende kinderen.”

Bij De Lijn liet men weten dat er inderdaad een voorstel op tafel ligt om de buslijn Ekeren-Brasschaat in één richting door de Louislei te laten rijden. “Maar, er is nog geen finale beslissing rond genomen.”, zo klinkt het.

Brasschaats schepen voor Mobiliteit Goele Fonteyn (N-VA) laat weten dat er in maart een commissievergadering is gepland om de basisbereikbaarheid van het openbaar vervoer te bespreken. “We gaan trachten zo veel mogelijk participanten tevreden te stellen.”

  • AANGERADEN