Advocate van vader Britney Spears reageert op ophefmakende documentaire: “Toegewijde vader die zijn dochter gered heeft”

Britney Spears’ vader Jamie komt niet goed uit de recente documentaire Framing Britney Spears. Hij reageerde donderdag voor het eerst via z’n advocate.

Een kleine drie weken is het geleden dat Framing Britney Spears, de documentaire over de tragische levensloop van de bekende zangeres, uitkwam. Maar de verhalen die in de reportage aan bod kwamen, blijven over de tongen gaan. Zeker Jamie, Spears’ vader, is momenteel niet de meest geliefde man in de States. Onterecht, reageert z’n advocate nu. “Jamie heeft z’n dochter uit een levensbedreigende situatie gered.”

Hij zou haar al dertien jaar lang tegen haar wil onder de knoet houden. Nadat zangeres Britney Spears (39) in 2007 een zenuwinzinking kreeg, stapte vader Jamie Spears (68) uit de schaduw om zijn dochter te beschermen tegen de massale aandacht van de buitenwereld en om haar fortuin – dat zo’n 52 miljoen euro bedraagt – te beheren. Alleen zou hij dat wel erg ver doordrijven: als de zangeres geld wil uitgeven, moet ze eerst langs haar vader passeren. Als een vogel in een gouden kooi. Hij zou de lijnen uitzetten voor haar professionele en zelfs haar privéleven. Haar hele doen en laten, eigenlijk.

Jamie Spears is daardoor nooit een populair figuur geweest, maar sinds het verschijnen van de documentaire Framing Britney Spears is de publieke verontwaardiging alleen maar toegenomen. In de reportage wordt getoond hoe de zangeres vraagt haar vader te ontzetten uit zijn functie als bewindvoerder. Noch vader, noch dochter komen in de film aan het woord.

LEES OOK. Makers broeden op vervolg spraakmakende documentaire Britney Spears: “Nieuwe informatie gekregen”

Spears senior reageerde nog niet op de documentaire of de beschuldigingen. Dat deed z’n advocate Vivian Thoreen wel, donderdag in de talkshow Good morning America. “Elk verhaal heeft een slechterik nodig. Maar dit verhaal is er één van een liefhebbende, toegewijde vader die z’n dochter gered heeft uit een levensbedreigende situatie. Mensen maakten misbruik van haar, Jamie heeft haar leven gered.”

“Toen Jamie het voogdijschap op zich nam, was Britney zo’n 2,3 miljoen euro waard. Haar omgeving zat aan haar geld. Intussen is haar fortuin weer gegroeid. Jamie heeft Britney geholpen om het voogdijschap over haar kinderen terug te krijgen en heeft voor haar een veilige omgeving gecreëerd . Ze heeft het op dit moment niet slecht.” Pittig detail: in de documentaire is Thoreen nog te zien als aanhanger van de zangeres. Britney Spears zelf heeft zich nog niet duidelijk uitgesproken over de film.

LEES OOK. Hoe een documentaire over Britney Spears een schokgolf veroorzaakt: “We zouden ons moeten schamen”

Door Wout Desmytere
AANGERADEN