Maggie De Block tikt vrolijke arts op de vingers na vaccinatie: “Vernederend en onnodig kwetsend”

Een vrolijk bericht van een pas gevaccineerde arts kreeg een zure reactie van Maggie De Block (Open Vld). De arts in kwestie juichte op Twitter dat ze net haar eerste dosis had gekregen. Dat ze er een dansende emoji bijzette, kon voor de voormalige minister van Volksgezondheid niet door de beugel. “U werd prioritair gevaccineerd om patiënten te kunnen helpen, niet om te dansen.”

cka

“Yes! Binnenkort meer vrijheid”, schreef psychiater Caroline Depuydt woensdag al op Twitter. In een volgend bericht verduidelijkte ze nog dat ze zich in afwachting van groepsimmuniteit gewoon zoals iedereen aan de regels blijft houden. En toch kwam anderhalve dag later de eerder bizarre reactie van Open Vld-Kamerfractieleider De Block. De arts verduidelijkte nogmaals. “Als ik spreek over meer vrijheid, dan spreek ik over vrijheid voor alle Belgen dankzij vaccinatie en groepsimmuniteit. Uw opmerking is onnodig kwetsend en vernederend. Ik dank er u dus niet voor, nadat ik me al maanden en maanden tomeloos inzet.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Toch was ook daarmee voor De Block de kous nog niet af. Het probleem zat hem blijkbaar in de emoji’s die de arts had gebruikt. Een dansend ventje, een vrolijk gezichtje, een zon. “Ik zag een dansende man in de zon”, aldus De Block nog. En ook nadat de dokter nogmaals opsomt hoe ze dit jaar meer dan haar deel gedaan heeft, krijgt ze van De Block het verwijt dat haar boodschap “een fout signaal” gaf. Het is onduidelijk waarom ze tegen deze arts zo van leer trekt.

Hoe dan ook reageerden honderden andere Twitteraars met evenveel ongeloof als de arts. De Block kreeg de wind van voren, en de emoji van het dansend mannetje maakte de grote vlucht vooruit. Uiteindelijk gaf De Block toe dat ze de boodschap verkeerd geïnterpreteerd had.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt