Prins Harry doet opmerkelijke uitspraken: “Heb gedaan wat elke vader of echtgenoot zou doen: mijn gezin uit die giftige omgeving halen”

Foto: The Late Late Show / CBS

De Britse prins Harry heeft een opmerkelijk interview gegeven bij comedian James Corden. De twee grappen erop los tijdens een toeristische busrit in Los Angeles, maar de prins komt ook met onthullingen. Zo spreekt hij openlijk over zijn leven als royal en de liefde voor zijn vrouw Meghan Markle.

“De Britse pers heeft mij mentaal gebroken.” Het is een van de opmerkelijke uitspraken die prins Harry doet bij James Corden. De komiek, bekend van The late late show op de Amerikaanse zender CBS, nam de prins mee op sleeptouw in Los Angeles, sinds kort de woonplaats van Harry en Meghan. De tocht werd een bijzondere versie van Carpool Karaoke, het concept waarbij tv-presentator Corden bekende gezichten meeneemt in een muzikale autorit.

Theekransje

Wanneer Corden prins Harry oppikt, doet hij dat niet met zijn bekende Range Rover maar wel met een toeristische dubbeldekker. “Dit heb ik nog nooit gedaan”, zegt de prins daarover. “Ik mocht zulke dingen niet. Jammer, het leek me wel leuk om zo de toeristische trekpleisters van Londen te leren kennen.” De twee steken ook de draak met hun Britse afkomst door een Engels theekransje te houden op de bus, waarna een deel van het porseleinen servies sneuvelt.

Er volgt ook een bezoek aan het huis waar de razendpopulaire serie The fresh prince of Bel Air is opgenomen. Volgens Corden het ideale nieuwe huis voor de hertog en hertogin van Sussex. Wanneer Corden naar Meghan Markle belt om te vragen of ze de villa ziet zitten, besluit Harry’s echtgenote dat het koppel voorlopig “genoeg verhuizen achter de rug heeft”.

(lees verder onder de video)

Mentaal gebroken

Maar de busrit is meer dan een komische noot in de talkshow. Corden krijgt de Britse prins ook aan de praat over zijn leven als royal. Zo vertelt Harry openlijk over de beslissing om afstand te nemen van zijn koninklijke titels en zo ook van het Britse koningshuis. “Een weloverwogen stap”, noemt hij het zelf. Niet alleen wilde hij zijn vrouw Meghan en zoontje Archie beschermen tegen de vele media-aandacht, ook zelf had hij last van de Britse paparazzi. “De Britse pers heeft me mentaal gebroken. De situatie was giftig.”

De prins trok de situatie niet meer, dus deed hij naar eigen zeggen wat elke echtgenoot en vader zou doen. “Ik haalde mijn gezin er weg.” Desondanks wil hij een bijdrage blijven leveren. “Mijn leven heeft altijd in het teken gestaan van de openbare dienst, dus waar ter wereld ik ook ben, ik wil altijd mijn bijdrage blijven leveren.”

LEES OOK. Harry en Meghan knippen band met Brits koningshuis nu “compleet” door en dat geeft de rest van de familie meer werk (+)

Ook over de Netflix-serie The Crown laat Harry zich opvallend uit. Hij noemt de controversiële reeks realistisch. “Het is fictie, maar wel los gebaseerd op de waarheid. Het geeft je een idee van hoe het is om een royal te zijn. Om verplichtingen boven jezelf en je geliefden te moeten plaatsen.”

Volgende week is Harry al opnieuw te zien op de Amerikaanse televisie. Op zondag 7 maart zal het Amerikaanse CBS een uitgebreid interview van Oprah Winfrey met Meghan en Harry uitzenden.

Prins Harry doet opmerkelijke uitspraken: “Heb gedaan wat elke vader of echtgenoot zou doen: mijn gezin uit die giftige omgeving halen”
Foto: AP
Door evdg
AANGERADEN