Vriend (20) overleden Jana (18) langer in de cel: ook tweede verdachte (26) aangehouden

Foto: Google Maps / IF

Gent -

De vriend (20) van Jana V.D.W. (18) die zondag overleed in Kasterbant blijft aangehouden voor nog een maand. Dat besliste de raadkamer van Gent vrijdag. Een tweede persoon, een man (26) uit Gent, werd ook voor een maand aangehouden. “Hij wordt verdacht van de aanlevering van de drugs.”

A.V.E. (20) verwittigde zondagochtend de politie dat hij het levenloze lichaam van zijn vriendin had aangetroffen in hun appartement. “Ze was helemaal koud”, zo zou hij de agenten verteld hebben nadat hij eerst zijn moeder had verwittigd.

De vriend werd meegenomen voor verhoor en werd daarop gearresteerd. “De man werd maandag voorgeleid en is daarop aangehouden op verdenking van opzettelijke slagen met de dood tot gevolg en schuldig verzuim”, zegt het parket. “Zowel het slachtoffer als dader hadden drugs gebruikt.”

Vrijdag moest hij voor de raadkamer van Gent verschijnen. Daar werd zijn aanhouding voor een maand verlengd. “In de loop van de week werd ook tweede persoon aangehouden. Het gaat om een 26-jarige Gentenaar die wordt verdacht van het aanleveren van de drugs”, zegt het parket.

LEES OOK: Vriend overleden Jana (18) verdacht van slagen en verwondingen met dood tot gevolg: “Wij willen duidelijkheid”

Door Simon Dekaezemaker
AANGERADEN