Abonnee worden? Kies je leesformule

Piet Chielens stopt na 25 jaar als coördinator van het In Flanders Fields Museum: “Al blijf ik straks wel meeschrijven aan digitaal verhaal”

Digitale revolutie laatste opdracht van coördinator IFFM

Piet Chielens stopt na 25 jaar als coördinator van het In Flanders Fields Museum:  “Al blijf ik straks wel meeschrijven aan digitaal verhaal”

Piet Chielens stopt na 25 jaar als coördinator van het In Flanders Fields Museum, maar niet vooraleer hij de digitale revolutie heeft afgewerkt. Foto: Thijs Pattyn

Ieper -

Het In Flanders Fields Museum wordt alsmaar ‘slimmer’ door voortdurende schenkingen van verhalen en objecten en door een betere automatisering en digitale ontsluiting. Binnen de museummuren althans, want voor de échte beleving moet je nog altijd naar het museum komen en het landschap verkennen, stelt Piet Chielens. De museumcoördinator werkt na 25 jaar de laatste papierberg weg op zijn bureau. Na zijn pensioen blijft hij meeschrijven aan het digitaal verhaal, maar dan als vrijwilliger.

“Piet, I may have something interesting for you.” Piet Chielens (64) zet één stap buiten ‘zijn’ museum en wordt al aangesproken over een mogelijke nieuwe schenking. Elke dag krijgt het museum verhalen ...

AANGERADEN