‘Pak De Draad Op’ levert bijna 10.000 euro op voor ArmenTekort

Foto: RR

Mortsel / Antwerpen 2018 / Antwerpen -

Met haar actie Pak De Draad Op kon Ilona van den Diepstraten uit Antwerpen de afgelopen maanden 9.133 euro verzamelen voor de vzw ArmenTekort. Ze kreeg hierbij steun van de Mortselse kringloopwinkel Opnieuw & Co.

Voor deze actie gingen meer dan honderd vrijwilligers aan de slag om OmarmMeVerwarmMe-sjaals te breien. Dit zijn sjaals in de vorm van een mouw. Ilona klopte in september vorig jaar aan bij Opnieuw & Co om haar te helpen. De kringloopwinkel krijgt geregeld wol binnen en het lanceerde een oproep naar wol en vrijwilligers. Alle sjaals werden gemaakt van restjes wol, daardoor hebben ze allemaal andere kleuren en zijn ze stuk voor stuk uniek.

“Het enthousiasme was overweldigend. Het project reikte verder dan de provincie Antwerpen. Ik kreeg sjaals toegestuurd uit West-Vlaanderen, Nederland en Duitsland. Verschillende mensen voelden zich in deze coronatijden met elkaar verbonden omdat ze samen aan het breien waren voor hetzelfde doel”, vertelt Ilona.

Er werden meer dan vierhonderd sjaals gemaakt, waarvan er ondertussen meer dan 360 zijn verkocht. Zo mocht Ilona een cheque van 9.133 euro overhandigen aan ArmenTekort, een organisatie die armoede bestrijdt door kanszoekende mensen te koppelen aan een kansrijke buddy.

Door fisp
  • AANGERADEN