Wagen ramt huisgevel, bestuurder zwaargewond

Het dak van de wagen moest worden afgeknipt om de bestuurder te bevrijden. Foto: svov

Dendermonde -

Bij een ongeval in de Mandekensstraat in Dendermonde vrijdagavond is een bestuurder zwaargewond geraakt. Hij moest bevrijd worden uit zijn voertuig en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval vond rond 23 uur plaats in de Mandekensstraat, ter hoogte van het kruispunt met Genthof. Een jongeman kwam met zijn wagen uit de richting van Buggenhout en reed naar Dendermonde, toen het mis ging. Vermoedelijk raakte de bestuurder , een twintiger uit Dendermonde, aan hoge snelheid de boord van een middeneiland waardoor hij de controle over het stuur verloor en tegen een gevel van een woning knalde.

De impact van de botsing had tot gevolg dat de muur deels instortte, het voertuig kwam opnieuw op de rijbaan tot stilstand. Het motorblok vatte nadien vuur en de bestuurder zat gekneld. De brandweer was snel ter plekke en kon het vuur doven. Om het slachtoffer te bevrijden was de inzet van de metaalschaar nodig. Het dak werd opengeknipt en de man die nog bij bewustzijn was, maar wel zwaargewond bleek, kon uit het wrak worden gehaald. Hij werd voor onderzoek en verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

De brokstukken lagen over heel de weg verspreid, de Mandekensstraat werd dan ook volledig afgesloten zodat de hulpdiensten hun werk konden doen. De gevel van de aanbouw waar een badkamer is ondergebracht moest worden gestut. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken, de bestuurder reed alleen.

  • AANGERADEN