KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie: “Gelieve zeer oplettend te zijn bij deze symptomen”

Bron © BELGA

Foto: Mya Verleyen

Het KMI signaleert ongunstige voorwaarden wat betreft het gebruik van waterverwarmingstoestellen en van vuurhaarden bij het verwarmen van lokalen. Gelieve zeer oplettend te zijn bij symptomen als “hoofdpijn” of “neiging tot braken”, want deze kunnen een gevolg zijn van CO-intoxicatie.

Zaterdagnamiddag is er veel zon in het oosten en geleidelijk komen er opklaringen in het centrum. Er zijn meer wolken in het noorden. De maxima liggen tussen 6 en 9 graden. Zaterdagavond zijn er eerst brede opklaringen. In de nacht van zaterdag op zondag krijgen we opnieuw lage wolkenvelden in Laag- en Midden-België. Het is helder in het oosten bij minima tussen -3 en +4 graden.

Zondag hangen er eerst lage wolkenvelden over een groot deel van de noordelijke landshelft. In de namiddag wordt het zonnig in het oosten en geleidelijk ook in het centrum. In het westen en noorden blijven meer wolken aanwezig. De maxima gaan van 6 tot 11 graden.

Begin volgende week is het overwegend zonnig met geleidelijk minder lage wolkenvelden gedurende de nacht. De maxima liggen rond 12 graden, later 14 graden, in het centrum. Tijdens de tweede helft van volgende week krijgen we meer wolken en is het koeler. Vanaf donderdag wordt het gevoelig frisser met maxima tussen 5 en 10 graden. Vrijdag halen we nog maximaal 6 graden en zaterdag 5 graden.

AANGERADEN