Mark Cavendish is apetrots maar ook “angstig” voor zijn koersgek zoontje: “Elke dag breekt mijn hart”

Geen Mark Cavendish in de Omloop Het Nieuwsblad vandaag. Maar de Britse sprinter is sowieso een gelukkig man. Met dank aan zijn oogappel, zoonlief Casper (2).

LEES OOK. Mark Cavendish ontroert met foto’s van “beste trainingsmaat ooit”, dankzij zelfgemaakte rollen

Die heeft duidelijk de genen van zijn vader geërfd en zit al vanaf jonge leeftijd op de fiets. Casper traint zelfs mee op de rollen met Cavendish en wil ook graag mee op pad met papa.

“Elke keer als ik mij heb aangekleed om te gaan trainen, pakt Casper zijn kleine fiets en helm en vraagt hij mij of hij mee mag”, schrijft ‘Cav’ op Instagram. “En elke dag opnieuw breekt mijn hart als ik hem moet zeggen dat hij nog te klein is. Dan doen we maar enkele rondjes op de oprit, maar hij is daar niet altijd blij mee. Logisch, dat kereltje is geboren om met de fiets te rijden. Ongelooflijk.”

Cavendish vraagt zich verder af of het nu echt in de genen zit of het een deel opvoeding is. “Hij is naar veel minder wedstrijden geweest en toch is hij er gek van. De weg, de piste, veldrijden… Als het op tv is, dan kijkt hij. Als ik er wat over kan vinden op Youtube, dan kijkt hij. Als hij een fiets of zelfs een motorfiets ziet, dan zit hij erop. Hij stelt vragen, hij kopieert, hij droomt.”

De Brit is dan ook apetrots op zijn zoon, maar springt geen gat in de lucht. “Het boezemt me ook angst in. Wat je kinderen ook willen doen, ik zal hen voor de volle 100 procent steunen. Maar ik heb gezien hoe zwaar de eisen en druk is voor jonge profs. Het baart me dan ook zorgen dat hij een beetje van die liefde voor de fiets gaat verliezen.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN