Eerste headliner zegt af voor Rock Werchter

Foto: AP

De eerste afzegging voor Rock Werchter 2021 is een feit. Met Radiohead-frontman Thom Yorke (52) annuleert meteen een grote naam zijn komst naar het festival. Yorke blaast zijn hele tournee af en komt begin juli dus niet naar ons land.

Vorig jaar was het grote publiektrekker Pearl Jam die als eerste verstek gaf. Deze keer neemt Thom Yorke van Radiohead de beslissing: de Britse muzikant – het brein van Radiohead – zegt zijn show op Rock Werchter af. Dat laat de festivalorganisatie weten via haar online kanalen.

Ook in 2020 stond Thom Yorke op de affiche met zijn zijproject Tomorrow’s Modern Boxes. Toen blies Rock Werchter zelf de vierdaagse af, nu trekt Yorke er op eigen houtje de stekker uit. Hij annuleert al zijn optredens die deze zomer in Europa en het Verenigd Koninkrijk op de agenda stonden.

LEES OOK. Graspop kondigt als eerste grote muziekevent uitstel aan: valt festivalzomer straks opnieuw in het water? (+)

Of andere artiesten Yorkes voorbeeld zullen volgen, is koffiedik kijken. De organisatie in Werchter wacht op een beslissing van de overheid om te beslissen of haar festivals dit jaar kunnen plaatsvinden. Die knoop wordt midden maart doorgehakt. Eerder liet festivalbaas Herman Schueremans weten dat hij een latere datum niet uitsluit.

LEES OOK. Rock Werchter twee maanden later, is dat praktisch haalbaar? “Iedereen snakt naar een pint uit een beker” (+)

Door dvg
AANGERADEN