Stoom uit zijn oren, gooien met zijn helm en een achtervolging: koerscollega’s nemen Vincenzo Nibali op hilarische wijze beet

Bron © In De Leiderstrui

Vincenzo Nibali is het slachtoffer geworden van een briljant staaltje verborgen camera. Voor het Italiaanse programma ‘Bananasplit’ werkten trainingsmakkers Diego Ulissi, Alberto Bettiol en Domenico Pozzovivo mee aan een grap met ‘De Haai van Messina’.

Nibali was op pad met Ulissi en Bettiol toen hij een bericht kreeg van Pozzovivo. De gewezen Tourwinnaar wist niet wat hem overkwam. Het was namelijk een foto van zijn vrouw, die in een hotel in onderhandeling was met enkele voor Nibali onbekende personen. De Italiaan scheurt richting het bewuste hotel en treft vrouwlief Rachele Perinelli aan.

De Italiaanse maakt hem duidelijk dat ze net een investering van twee miljoen euro heeft gedaan in een Roemeens bedrijf. Een buitenkansje. Nibali begrijpt er niets van en is woest. Hij neemt contact op met zijn manager en filmt de hele zaak, om aan te tonen dat er iets aan de hand is. Wanneer de vermeende Roemeense zakenman het hotel verlaat en de fiets van Nibali steelt, is het hek van de dam. Samen met Ulissi achtervolgt hij de man… tot ‘De Haai’ beseft dat hij is beetgenomen.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN