De virale foto van tennisster Naomi Osaka die er ei zo na niet kwam: “Ik wilde het eigenlijk eerst niet doen”

 

 ©  ISOPIX

Naomi Osaka won eerder deze maand haar vierde grandslamtoernooi door in de finale van de Australian Open Jennifer Brady te kloppen. Pas later ontdekte de Japanse hoe een foto van haar viraal ging. Door een van de ballenmeisjes.

Vincent Van Genechten

Osaka was naar eigen zeggen naar foto’s van de Australian Open aan het kijken toen ze het ballenmeisje vlak na het laatste punt breed zag glimlachen. “Hallo” schreef de Japanse.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Blijkbaar ging het om de Australische Marle van der Merwe (16). “Het was heel speciaal”, reageerde de tiener. “Geen enkele andere speelster zou zoiets doen. Ik was aan het lunchen met mijn vrienden toen ik plots een link kreeg naar haar tweet. Via mijn mama. Ik was in shock.”

Zeker omdat Marle eigenlijk niet op de lijst stond van ballenjongens en - meisjes. Voor één keer zorgde de coronacrisis dus voor een positieve noot. “De organisatie was door de pandemie niet in staat om nieuwe kinderen te trainen, dus kwamen ze uit bij enkele ouderen, waaronder ik. Daardoor kreeg ik alsnog mijn kans. Al heb ik lang getwijfeld en eigenlijk ging ik het eerst niet doen door het vele schoolwerk, maar uiteindelijk kon ik zo’n kans niet weigeren. En dat leidde tot dit...”

Voor de volledigheid: Osaka was haar bruine krullen na haar zege in Australië beu en koos voor een ietwat opvallendere look...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws