Tiesj Benoot was slachtoffer van ‘afkappers’ bij opdraaien Molenberg tijdens de Omloop: “Erger dan op een fietspad rijden”

 

Opvallend beeld bij het opdraaien bij de Molenberg tijdens de Omloop Het Nieuwsblad: een handvol renners reed in plaats van langs de smalle straat tussen enkele bomen door de helling op.

Laurens Van Heuverswijn, Bram Vandecapelle

Ook Jonas Rickaert, die thuis in quarantaine zat nadat hij hoogrisicocontact was van een besmette verzorger van Alpecin-Fenix in de UAE Tour, merkte de move van de renners op.

“Wat doe je met de afkappers voor de Molenberg ? Dit mag?”, plaatste hij op Twitter met een filmpje van de bewuste actie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sinds enkele jaren is het verboden om af te snijden via het fietspad of ander wegmeubilair die de mogelijkheid heeft om het originele parcours te vermijden. Maar de renners in kwestie ontliepen een straf van de UCI, namelijk een boete van 200 Zwitserse frank. Arjen Livyns (Bingoal - Wallonie Bruxelles) gaf na afloop zelfs toe dat hij door het manoeuvre in de ontsnapping geraakte.

Benoot slachtoffer van ‘afkappers op Molenberg

Tiesj Benoot zat niet bij de elitegroep na de Molenberg, maar had daar een geldig excuus voor. “Ik zat eigenlijk heel goed, maar op de kasseien sneden er een paar af. Ik moest in de remmen en mijn snelheid was helemaal weg. Ik schrok eigenlijk van het feit dat dat lukte voor die renners, maar normaal gezien gaat dat niet omdat daar veel volk staat te kijken. Eigenlijk is dit erger dan op een fietspad rijden, want het was op een cruciaal moment. Da’s cyclocross, hé (lacht).”

 

 ©  BELGA

“Daarna ging het wel goed”, aldus de renner van Team DSM. “Ik kwam als tiende over de Muur van Geraardsbergen. Maar niemand was bij machte om daar weg te rijden. Het was voor mij en de ploeg veel te gesloten. Met zestig man naar de meet is niks voor mij. De weersomstandigheden en de wind zorgden daar voor. Voor vandaag zie ik meer wind. De grootste kans is nog steeds een sprint, maar ik wil wel koers maken alleszins.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten