Jasper Stuyven is hard voor ploeg en zichzelf na Omloop Het Nieuwsblad: “We waren nergens”

 

 ©  BELGA

Bram Vandecapelle

Grote ontgoocheling bij Trek-Segafredo, dat zich vooraf op papier als sterkste blok na Deceuninck-Quick-Step presenteerde, maar in Ninove niemand in de top vijftig had die mocht sprinten om de zege. “We waren nergens”, zuchtte kopman Jasper Stuyven na de meet.

“We zijn weggereden. Eigenlijk zaten we goed op de Molenberg. Ik zat achter Tim (Wellens, nvdr.) en die viel volledig stil. Ik verloor ook mijn snelheid, maar ik ga mij daar niet achter verstoppen. Dat mag het excuus niet zijn. Het was collectief niet goed. Dit was niet waarop we gehoopt hadden en voor naar hier waren gekomen. Er was niemand mee met de eerste groep. Het was slecht. Ik heb mijn ploegmakkers nog niet gesproken. De debriefing zal straks zeker nodig zijn, maar dat gebeurt ook na goeie koersen. Dit is redelijk kut”, baalde de winnaar van vorig jaar.  

Ook Edward Theuns (86e) deelde in de collectieve malaise van Trek-Segafredo. “Ik heb geen idee waarom het niet liep vandaag. Ik voelde mij goed tot de Molenberg. We draaiden met onze kopmannen daar perfect op, maar mijn benen blokkeerden plots totaal. Ik voelde mij totaal niet zoals op training. Dat was zeer teleurstellend. Zeker als de rest van de ploeg hetzelfde voor heeft. Hoe dat komt, is een vraagteken. Dat zullen we collectief moeten bekijken. We keken er allemaal naar uit en hadden het gevoel dat het goed liep op training. Dat maakt de klop des te groter. Dit is een koude douche. We beseffen dat het niet goed is. Laat ons hopen dat we morgen (zondag, nvdr.) revanche kunnen nemen. Ik hoop in ieder geval in koers hetzelfde gevoel te krijgen als op training.”

LEES OOK

Nu in het nieuws